pirmdiena, 2014. gada 20. janvāris

Veselības dzērieni

1. Ūdens-izvada no organisma toksīnus, uzlabo kuņģa-zarnu trakta darbību, labvēlīgi ietekmē asinsvadu un locītavu stāvokli.


 Foto: onadonna.ru

2.Kumelīšu tēja- skaitās dabīgais antibakteriālais līdzeklis. Kumelīšu tējas novārījumu var izmantot skalošanai, ja ir sāpošs kakls, pūžņojošas acis, iesnas. Kumelīšu tēju kompresi lieliski palīdz pie sasitumiem. Stipri novārīta kumelīšu tēja, palīdz cīnīties ar caureju. Savukārt vāji uzlieta kumelīšu tēja, palīdz pret aizcietējumu. Mazuļiem zobu šķelšanas periodā, vājš kumelīšu uzlējums noņems un atvieglos sāpes. Kumelīšu tēju ir ieteicams dzert, kad ir iekaisumi pa sieviešu līniju un, ja ir ļoti sāpīgas mēnešreizes. Kā arī tā atslābina un nomierina nervus un samazina cukura līmeni asinīs. Kumelīšu tēja skaitās lielisks līdzeklis matu skalošanai, īpaši blondīnēm, jo piedot matiem neparastu toni un spīdumu. 

Foto: astro-germes.com


3.Granātābola sula- Granātābolu sulu ir ieteicams dzert cilvēkiem, kuri slimo ar anēmiju vai hipertoniju. Normalizē asinsspiedienu. Angīnas laikā, lieliski palīdz kakla skalošana ar siltu granātābolu sulu, slimība ļoti ātri atkāpsies. Samazina temperatūru (temperatūras laikā ir jādzer granātābolu sulu pievienojot klāt nedaudz medus) un uzlabo imūnsistēmu. Uzlabo ēstgribu. Granātābolu sula normalizē sirdsdarbību un locītavu darbību. Šī sula nedaudz sabiezina asinis, tamdēļ ir ieteicama, lietot pie ilgstošām dzemdes asiņošanām.  Vīriešiem katru dienu izdzerot 1 glāzi šīs sulas palīdz cīņā ar impotenci.
Šo sulu nedrīkst lietot, ja ir problēmas ar kuņģi, gastrīts, aizcietējumi.

Foto: 500px.com

4.Dzērveņu sula- pateicoties tam, ka dzērvenes satur daudz C vitamīna, dzērveņu sula lieliski stiprina imūnsistēmu un pazemina temperatūru drudža laikā. Dzērveņu sulu ar medu ir ieteicams lietot angīnas laikā. Dzērveņu sula uzlabo kuņģa darbību un uzlabo ēstgribu. Šī sulu ir ieteicams lietot pie urīnpūšļa problēmām un ir lielisks urīna dzenošais līdzeklis. Šo sulu ir ieteicams lietot ziemā un pavasarī, šajā periodā visvairāk organismam ir nepieciešama imūnsistēmas stiprināšana. Šī sula pasargās organismu no avitaminozes. Efektīvs pret iekaisuma un pret infekcijas līdzeklis.

 Foto: ivankmit.com

5.Piparmētru tēja- stimulē kuņģa sulas izdalīšanos, kā arī uzlabo apetīti. Samazina asinsspiedienu un cīnās ar bezmiegu. Lielisks nomierinošs līdzeklis. Dzerot no rīta stipru piparmētras tēju, tā uzmundrinās. Pusdienlaikā tā noņems sāpes un atbrīvos zarnas ar uzkrātiem gāzēm. Dzerot vakarā piparmētru tēju, tā jums sniegs atslābinošu un nomierinošu efektu un uzlabos miegu. Piparmētru tēja stimulē sirds muskuļa darbību. Šī burvju tēja lieliski palīdz, ja ir iesnas, smaga elpošana, sāpes muskuļos un zarnu traktā. Tā palīdz tikt galā ar galvas sāpēm, uzlabo asins riti, noņem temperatūru un drudzi, noņem saspringumu, palīdz organismam cīnīties ar stresu.

 Foto: supersadovnik.ru

6.Ābolu sula- labvēlīgi ietekmē aknu, nieru un urīnpūšļa darbību. Āboli satur ļoti maz kalorijas, tamdēļ nav jābaidās par liekiem kilogramiem. Ābolu sula labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu darbību. Palīdz organismam atjaunoties pēc fiziskām aktivitātēm. Pasargā smadzenes šūnas no sabrukšanas, kas, parasti, rodas stresa situācijās. Cīnās ar sklerozi. Ārsti iesaka dzert ābolu sulu, ja ir mazasinība, avitaminoze, ja ir pārciests infarkts. Ļoti vērtīga ābolu sula ir augošam bērnu organismam. Palīdz tikt ar sekām pārēšanās gadījumā. Uzlabo zarnu-trakta darbību. Vesels cilvēks dienā var izdzert 1 litru sulas. Ja regulāri dzer ābolu sulu, var normalizēt holesterīna līmeni asinīs. Aizsargā organismu no radiācijas uzkrāšanās. Svaigi spiesta sula uzlabo imūnsistēmu, veldzē slāpes, paaugstina tonusu.

Foto: topgir.com.ua


7KefīrsVisiem ir zināms, ka kefīrs ir ļoti vērtīgs piena produkts, jo satur dzīvās baktērijas – probiotikas, kas labvēlīgi ietekmē mūsu organismu, uzlabo kuņģa-zarnu mikrofloru. Kefīrs izvada no organisma toksīnus, kā arī nomierinoši iedarbojās uz organisma asins un nervu sistēmu. Viņš ir bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, palīdz uzlabot zarnu traktu, atveseļo organismu, atjaunina ādu, uzlabo nagu un matu stāvokli. Viņu izmanto kā profilaktisko un ārstniecisku līdzekli. Ārsti iesaka lietot kefīru, ja ir problēmas ar aknām, ar kuņģa-zarnu traktu un aptaukošanas gadījumos. Izdzertais kefīrs uz nakti uzlabo zarnu mikrofloru un stiprina miegu. Ja jūs tievējiet, kefīra glāze spēj pārsist apetīti, īpaši vakaros. Kefīru nav ieteicām dot bērniem līdz gada vecumam, jo maziem bērniem vēl nav izveidojusies mikroflora, lai spētu uzņemt kefīru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru